Om mig

Någon klok människa har sagt att “…bestående förändring alltid sker nerifrån och upp och inte uppifrån och ner”.

Jag heter Per Stålhem och det här är mitt försök att leva efter den tanken. Det gör jag på två sätt, professionellt som konsult och coach samt ideellt som “samhällspåverkare”.

Professionellt

Jag har arbetat som konsult inom områdena ledarskap, förändringsledning, grupputveckling och individuell utveckling sedan 2004. Dessutom är jag ekonom och har erfarenheter som bankman, karriärkonsult, outplacement-ansvarig, ledarkonsult och förändringsledare i Nordea under många år.

Det är ofrånkomligt att efter alla dessa år se vissa behov – mänskliga och organisatoriska – som får mer påverkan och genomslag än andra. Nu är det dags att dra slutsatser och översätta erfarenheterna i praktisk handling.

Vill du veta mer om hur jag arbetar, vilka samarbetspartners jag har, föra en dialog om ditt och din grupps ledarskap, hur vi som individer kan känna oss sedda, bekräftade och tillräckliga och därmed må bättre så hör av dig till mig!

”Samhällspåverkare”

Jag har också ett stort samhällsengagemang som jag drivs av. Jag anser att världen idag kräver ett annat förhållningssätt till oss själva och vår omgivning än tidigare. Min bild av Sverige är att vi så länge jag har varit med tagit stora kliv framåt när det gäller viktiga frågor som miljö, jämställdhet, tolerans, demokrati, öppenhet, globalisering och ansvarstagande. Jag vill inte tillbaka till nåt ”jag känner igen mig” i. Det finns ingen dag, vecka, månad, år som på helheten varit den ideala situationen utan det är ständig utveckling som är svaret.  

Detta viktiga och avgörande arbete måste fortsätta. Min upplevelse är att debatten om hur vi vill att det ska se ut i Sverige om 10, 20, 30 år behöver bli tydligare. I min värld är det omöjligt att ha åsikter om hur ett nuläge ska hanteras om inte det stora finns glasklart.

I min värld är inskränkthet och protektionism den sista uttänjda desperata gummisnodden av en förgången tid. När den brister vinner den som har starkast framtidstro och framtidsvision.

Vi behöver ta ett nytt grepp om politiken, kasta ut 1900-talet och in med 2050. Dessutom behöver vi naturligtvis ge våra politiker fullt stöd från oss (här kan vi tala om folkförankring) som vill ha en klok, framåtriktad, humanistisk och relevant politik för vår framtid! Den som fortsätter följa det förgångna kommer inte lyckas återskapa förtroendet hos oss som ser igenom det.

Det är 2020 nu och dags för en nystart som bygger på vision och långsiktiga mål baserat på en omvärldsanalys värd namnet! Svaret idag är inte samma som igår. Hur vill vi ha det i framtiden kopplat till var vi tror världen befinner sig då? Vad betyder det då att vi behöver göra idag för att nå dit? Hur sätter vi oss i förarsätet och driver och tar ansvar? 

Låt oss ta ett spännande samtal där vi är nyfikna, lyhörda och framåtriktade och där beslut fattas med lugn och saklighet.

Ser fram emot att höras och ses!

%d bloggare gillar detta: